Bu tarifin aile repertuarına nasıl girdiği hakkında hiç bir
fikrim yok. Yıllar önce Frankfurt’ta
çok turistik bir yerde neredeyse aynı sosu yiyene kadar bunun annemin bir
uydurması olduğunu zannediyordum hatta. Ama bu tarif patates salatalarının Tarkan'ı veya patates salatalarının
beyaz tişörtü olabilir. Herkes onu
sever, her yere uyar, herkes onu arar demek istiyorum yani. Önümüz yaz, bence siz de bir mangala, bir
partiye deneyin, çok memnun kalacaksınız.
Malzemeler
2 kg salataya elverişli patates
1 – 1.5 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet nane
1 demet dere otu (hepsi ince saplarıyla birlikte
kullanılabilir)
Dolu dolu 3-4 çorba kaşığı mayonez
2-3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
½ kaşık şeker
Ağız tadınıza göre tuz, karabiber, zeytinyağı
3 limonun suyu, dilerseniz yarı yarıya sirke de
kullanabilirsiniz
Üzerini süslemek için minik kırmızı turplar ve zeytin
1.Öncelikle patateslerimizi kabukları ile haslıyor, soyuyor,
irice parçalara bölüyoruz. 1- 1.5
limonun suyunu ve göz kararı zeytinyağını biraz tuz ile çalkalıyoruz ve
patatesler daha ılıkken hemen üzerine boşaltıyoruz.
2. Mutfak robotuna yeşillikleri, mayonezi, yoğurdu, limon
suyunun kalanını, şekeri ekliyor adeta smoothie kıvamına gelene kadar
çekiyoruz. Eğer karışımınız çok köyü olduysa biraz şu + zeytinyağı ekleyerek
açın.
3. Patateslerimizi bu canavar yeşili sosla buluşturuyor,
iyice karıştırıyoruz. Patatesler ılık olduğu için sosu çekecek ve sos
koyulaşacaktır.4. Mümkünse bir saat kadar salatayı bekletiyoruz. Turp ve zeytinlerle süslenebilir.
No comments:
Post a Comment