Friday 15 July 2016

Yeşil Patates Salatası

Bu tarifin aile repertuarına nasıl girdiği hakkında hiç bir fikrim yok. Yıllar önce Frankfurt’ta çok turistik bir yerde neredeyse aynı sosu yiyene kadar bunun annemin bir uydurması olduğunu zannediyordum hatta. Ama bu tarif patates salatalarının Tarkan'ı veya patates salatalarının beyaz tişörtü olabilir. Herkes onu sever, her yere uyar, herkes onu arar demek istiyorum yani. Önümüz yaz, bence siz de bir mangala, bir partiye deneyin, çok memnun kalacaksınız.

Malzemeler
2 kg salataya elverişli patates
1 – 1.5 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet nane
1 demet dere otu (hepsi ince saplarıyla birlikte kullanılabilir)
Dolu dolu 3-4 çorba kaşığı mayonez
2-3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
½ kaşık şeker
Ağız tadınıza göre tuz, karabiber, zeytinyağı
3 limonun suyu, dilerseniz yarı yarıya sirke de kullanabilirsiniz
Üzerini süslemek için minik kırmızı turplar ve zeytin

1.Öncelikle patateslerimizi kabukları ile haslıyor, soyuyor, irice parçalara bölüyoruz.  1- 1.5 limonun suyunu ve göz kararı zeytinyağını biraz tuz ile çalkalıyoruz ve patatesler daha ılıkken hemen üzerine boşaltıyoruz.
2. Mutfak robotuna yeşillikleri, mayonezi, yoğurdu, limon suyunun kalanını, şekeri ekliyor adeta smoothie kıvamına gelene kadar çekiyoruz. Eğer karışımınız çok köyü olduysa biraz şu + zeytinyağı ekleyerek açın.
3. Patateslerimizi bu canavar yeşili sosla buluşturuyor, iyice karıştırıyoruz. Patatesler ılık olduğu için sosu çekecek ve sos koyulaşacaktır.4. Mümkünse bir saat kadar salatayı bekletiyoruz. Turp ve zeytinlerle süslenebilir.

No comments:

Post a Comment