Friday 15 January 2016

Hot Toddy

Karanlık, soğuk, hastalıklı Ocak ayına eğlenceli değil; iyileştiren kokteyller yakışır. Bu ayın kokteylini Hot Toddy olarak belirledim. Her ne kadar hastalık içkisi olarak bilinirse de, siz iyisi mi çok hastayken ıhlamura, ballı-zencefilli süte dayanın, bunu sadece üzerinizde hafif bir kırıklık olduğu günler için. Alkol ve ilaç karıştırmak çok da iyi bir fikir değil ne de olsa. Bir de Allah aşkına, uzun süre hasta yatmaktan canınız sıkıldığı için kana kana içmeyin. Hala nekahat dönemindesiniz, bir fincan size yeter de artar bile. Tarif, Guardian’ın mükemmelleştirilmiş serisinden alınma:


1 bardak için:
60 ml su
3 karanfil
1 çubuk tarçın
1 cm soyulmuş ve dilimlenmiş taze zencefil
1 parça limon kabuğu
60 ml whisky (Bourbon, scotch veya sevdiğiniz başka bir kuvvetli viski. Single Malt’larınızı buna harcamayın, yazıktır.)
2 kaşık bal
1-2 kaşık limon suyu
Az muskat rendesi
1-2 tane karabiber


1. Küçük bir cezvede suyu, muskat rendesi hariç tüm baharatları ve limon kabuğunu ısıtın. Bırakın baharatlar suya biraz aromasını versin. Kokteyli servis edeceğiniz bardağı kaynar su döküp ısıtın ve kurulayın.
2. Isınmış bardağınıza viski dökün, sıcak baharatlı suyu ekleyin, limon ve balla tatlandırın, muskat rendesiyle süsleyin.

Şifa olsun!

*Bu tarifi dilerseniz rom ile de yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment