Beybim'in şahane bir fikri de, Obur Sincap'ta Pinterest denemeleri yapmaktı. Bu uğurda ilerleyen günlerde sizlere marshmallow'dan kardan adam, pretzel'den geyik Rudolf başı falan yapabiliriz. Zeynep'in deyişiyle işte karşınızda hayaller ve gerçekler...
Şu fotoğrafı Pinterest'te bir ömürdür görüyorum, gerçekten böyle mi oluyor diye çok merak ediyordum. Buyurun, merakımızı topluca giderelim.
basit kimya bilgisizligim bana bu iste bir acayiplik oldugunu soyluyor. Pinterest'teki oneri ne? pamuk sekerli sarap mi, soda mi? Sekerin alkolle (ki beyaz sarabin alkolu ne ki) o sekilde kristalize olmasi nasil olur da olur ki? Yok mu bir kimyager/ kimya meraklisi okuyucumuz?
ReplyDeleteİlk fotoğrafta arkada Perrier şişesi olduğuna göre soda. Bir de aynı bizimki gibi sonuç vermiş, yani şekerin şarabın içinde eriyip gittiği kokteyl tarifleri var.
DeleteBu fotoyu görüp benimde imrenmişliğim vardı, sonucu görmüş olduk :)) peki tadı nasıl? O da hayal kırıklığı mı?
ReplyDeleteGazoz gibi çok şekerli. Ben kalorisini almaya değer bulmadığım için döktüm.
Delete