Örnek resim: burada rozbif
ve fırında kumpir gibi pişmiş patatesleri Chimichurri ile yemişiz. Güzel de olmuştu hakkaten. |
Aslında yazıyı bloğumuzun Güney Amerika muhabiri Mügebey yazmalıydı ama bir süredir habire yapıp yediğim bu sosu anlatmadan duramadım.
Tarif yerden yere değişse de, benim kullandığım şu: eşit
ölçülerde maydanoz ve kişniş, bir acı biber, bir diş sarımsak, biraz kırmızı
veya beyaz şarap sirkesi, tuz, karabiber ve zeytinyağı.
Yemyeşil bir sos oluyor. Eksişi çok gelirse kaşığın ucuyla bal, şeker gibi bir şey de konulabilir.
Sonra bu sosu herşeyle birlikte yiyorum. Izgara somon, çupra,
et, tavuk (aslında tavuk yemem, bunu örnek olarak söyledim), tatlı patates,
brokoli ve daha neler neler. Başlıkta yazdığım gibi bir çayıma katmadığım
kaldı.
Yediğime içtiğime dikkat ettiğim, biraz da varyasyon
aradığım bugünlerde yemeklerime ekşi, acı ve ferah bir tat veriyor. Chimichurri
işten eve gelip çabucak ateşe atılan o sonsuz balık ve etleri Technicolor
yapıyor.
Bir sor, Mügebey hiç chimichurri yapmış mı bakalım. Technicolor ifadesine ise bittim.
ReplyDeletePeki salata gibi doğruyor muyuz? Rondoda bzztlatıyor muyuz?
ReplyDelete@tugunay evet, bizztliyorsun.
ReplyDelete