Monday 7 March 2016

Fasulyeli-Tahinli Meze



100-120 gr kadar fasulyeyi bir gece suda beklettikten sonra haşladım. Bu ölçü yaklaşık iki katına çıktı. Bu detayı konserve fasulye kullanmak isteyenler olursa diye yazıyorum. Sonra aşağıdaki malzemeleri karıştırıp en son fasulyeleri ekledim: 

- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- İnce kıyılmış maydanoz
- Biraz limon suyu (yarım limondan fazla değil)
- Biraz tuz  



Ben bu tahinli-sarımsaklı yoğurt olayına Tuğba'nın blogundaki falafel tarifiyle bitmiştim zaten. Böyleyken hafta sonu bir yerde yediğim bu mezeye de bayıldım ve ertesi gün evde hemen kendim de yaptım. 

1 comment: