Bu Pazar bizim
evde şöyle yendi:
Soldan sağa
sayıyorum: Nigella Lawson’un yeni serisi Simply Nigella’da gördüğüm kalamarlı
şehriye pilavı. Yanına – neredeyse- yunan salatası. Son anda kudurduğum için hellim peyniri
kızartması. Hellimleri sanki kefalotiri saganaki yapıyormuş gibi una batırıp kızarttım ve
yanında limonla servis ettim.
Sonra Deniz niye
şişmanlıyor? İşte bundan.
Kalamarlı şehriye
pilavının tarifini şuradan aldım ve
tahmin ettiğimden daha çok beğendim. Ben
bunu repertuarıma alır, rakı sofrasına mezelerden sonra tek sıcak olarak da, şarap
içerken deniz mahsüllü makarna yerine de çıkarırım. Kalamar yerine midye veya
kalamar/midye karışık da olabilir. Ama midyeler o kadar uzun pişmeye pek
gitmeyeceği için son anda eklenebilir. Eminim başka pek çok değişiklik de
kaldırır ama bence dereotunu ve rezeneyi çıkarmayın tariften. Yoksa tadı biraz
baygın kaçar diye düşünüyorum.
tam bir paella alternatifi yanına bir patats bravas biraz kızarmış chorizo, al sana sangria menusu. Bu site mukemmelmiş bu arada, çok makbule geçti efenim.
ReplyDelete