Biberiye şurubu. Sanki çam ormanlarını tencereye atmışım. |
Bu blogda yer alan başka bir tarifi; Amaretto'lu armudu yapacaktım ama baktım, tarif yine şurup ve saire ile başlıyor, vazgeçtim. Tatlı sevsem de, benim şeker eşiğim bu kadar yüksek değil.
Sonra yazın Viyana'da biberiyeli çok güzel bir cin-tonik içtiğim için klasik cin-sodaya 2 çay kaşığı biberiye şurubu ekledim. Onu da sevmedim. Onu da döktüm. Cin-sodanın içine bir dal biberiye atmak çok daha iyi bir fikir. Evet, artık önümüzdeki tariflere bakıcaz.
Şekerli içki o kadar sevmiyorum ki öksürük şurubu iç daha iyi. Taze baharatı içkiye atmak bence de daha iyi bir fikir.
ReplyDeletePerebron tadı şahane bir öksürük şurubu mesela.
Delete